viber-image-768x768 (1)

Lepa Brena uradila MyBrca test!

Povodom Svetskog dana borbe protiv karcinoma jajnika, Dia Lab Laboratorija poziva sve žene da urade preventivni test MyBrca ili MyBrca HiRisk. Ovim testom se dijagnostikuje nasledni rizik od razvoja karcinoma dojke, jajnika i ostalih karcinoma.

Lepa Brena, objavila je danas na društvenim mrežama da se testirala na genetske predispozicije za mutacije koje dovode do karcinoma dojke i jajnika.

Lepa Brena

Broj obolelih od karcinoma dojke i jajnika je u porastu. Mnoge metode koje se koriste kod nas mogu samo da utvrde nastalu bolest. MyBrca i MyBrca HiRisk, američke kompanije Veritas Genetics, iza koje stoje profesori sa Harvarda, su jednostavni testovi iz uzorka pljuvačke, koji otkrivaju mutacije na BRCA genima. BRCA geni su deo odbrambenog sistema Vašeg organizma, koji sprećavaju razvoj zloćudnih tumora. Ukoliko ste nosilac BRCA gena koji ne funkcionišu kako treba (nosioci su štetne mutacije), Vaš rizik od razvoja karcinoma dojke, jajnika i drugih karcinoma se značajno povećava.  Navedeni testovi su dostupni samo u Dia Lab Laboratorijama, a više o testu koji je i Lepa Brena uradila možete saznati u bilo kojoj od naših laboratorija ili na web stranicama www.dialab.rs i www.genetskitestovi.com.

Danas, na Svetski dan obolelih od karcinoma jajnika, i mi apelujemo – prevencija je najvažnija!

2003-2015 © Copyright - DiaLab Beograd

PATRONAŽNA SLUŽBA:        064 25 00 470